maanantai 23. heinäkuuta 2012

Laihdutus on mahdollista näillä kolmella tavalla

Kehonvartija - kohti terveempää elämää


Olen lukenut miljoonia laihdutusoppaita, ja kaikki lupaavat ohjeitaan noudattamalla laihtumista. Tee sitä, tee tätä, ja tadaa: laihdut! 
Jokaisen naisen unelma.
Tässä alla kuitenkin kolme pommin varmaa tapaa laihtua:




1) Liiku enemmän
Tämätapa on ihanteellinen. Jos on mahdollista lisätä riittävästi liikuntaa laihtuakseen, voi polttaa käytännössä pelkkää rasvaa eikä ollenkaan lihasta – olettaen, että perusruokavalio on muuten kunnossa, paino on pysynyt syödyllä ruokamäärällä samana jo pidempään ja proteiininsaanti on turvattu. Lisäksi liikunta vaikuttaa edullisesti yleiseen terveydentilaan, vahvistaa kehoa ja tekee hyvää mielenterveydelle.
Tämän metodin hankaluutena on se, että useimmat nopeampaapainonpudotusta (0,5-1 kg viikossa) havittelevat joutuisivat lisäämään todella radikaalisti liikuntaa saadakseen aikaan riittävän energiavajeen. Mitä kevyempi henkilö on, sitä vähemmän hän kuluttaa energiaa liikkuessaan. Jos laihduttaja on kuitenkin valmis hyväksymään hitaamman tahdin (alle 0,5 kg / viikko), ruokailutottumusten korjaaminen terveellisemmiksi ja sopiva liikunnan lisääminen riittävät ylimääräisen rasvan polttamiseen ja lihasten säilyttämiseen

2) Pienennä annoskokoja
Tämä on ylivoimaisesti tavallisin tapa. Ikävä kyllä aina kun ruokamäärää aletaan vähentää, myös lihasmassaa menetetään. Mitä enemmän ruokaa vähennetään eli mitä isompi energiavaje saadaan aikaan ruokavaliolla, sitä suurempi osa laihdutetuista kiloista on lihasta eikä pelkkää rasvaa.
Mitä vähemmän ylimääräistä rasvaa on, sitä suuremmaksi lihasten osuus ruokavaliolla laihdutetuista kiloista kasvaa. Lisäksi pelkällä ruokavaliolla kalorivajeen tekeminen aiheuttaa sen, että elimistö vähentää helpommin kulutusta kaikilla käytössä olevilla keinoilla. Eli toisin sanoen, jos syöt huomattavasti vähemmän kuin alunperin kulutit, elimistösi mukauttaa kulutuksesi lähemmäs syömääsi määrää. Tätä ilmiötä kutsutaan säästöliekiksi.

3) Lisää kulutusta samalla kun vähennät ravinnon energiamäärää
Tämä tapa on monessa mielessä kätevin: ei tarvitse harrastaa päivittäin tuntikausia liikuntaa saadakseen painon putoamaan suhteellisen nopeasti ja lihasmassaa menetetään vain vähän. Toisaalta saa syödä suhteellisen paljon, jolloin tärkeiden ravintoaineiden ja kuidun saanti on taattua, ei koe niin helposti olevansa laihdutuskuurilla ja erilaiset ruoanhimot pysyvät paremmin kurissa.
Kevennys.fi - kokeile nyt kaksi viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti